Louvers

Posted in Behind the Scenes

Sound: Let There Be (Some) Light

louvers

The next time you’re in the Getty Center galleries, look up. The large louvers in the ceiling are working throughout the day to keep light-sensitive artwork from direct sunlight. The goal is to keep the amount of light coming in… More»

Also tagged , , Leave a comment
  • Facebook

  • Twitter

  • Tumblr

    • photo from Tumblr

      An Infrared reflectogram of a painting by Andrea Del Sarto reveals an architectural drawing beneath. Could it be a compositional underdrawing of a Pietro Perugino painting? 

      “What an odd discovery! It was one of those moments I’ll never forget. It’s humbling to realize how little we really know about major artists who worked so long ago, and a little glimpse such as this makes that all the more apparent.” —Getty Museum Drawings Curator Julian Brooks

      Read more on this discovery on The Getty Iris here.

      09/03/15

  • Flickr