Jim Cuno

Posted in Behind the Scenes, technology

A Look Back at the Getty in 2015—And a Peek at 2016

James Cuno in his office at the Getty

The Getty president looks back at 2015, and ahead to 2016. More»

Also tagged 2 Responses
Posted in Behind the Scenes, J. Paul Getty Trust

2014 by the Numbers

Jim Cuno: The Getty in 2014 by the numbers

The year in review, infographic style. More»

Also tagged 20 Responses
Posted in Art, Art & Archives, Paintings

Long Looks from Island to Island

Old Couple / John Currin
Artwork © John Currin. Photo: Robert McKeever

Two paintings of lovers, decades and centuries apart. More»

Also tagged , , , , , , , Leave a comment
Posted in Behind the Scenes, J. Paul Getty Trust, technology

Ask Him Anything! Jim Cuno on Reddit This Monday

Jim sits down with Snoo, Reddit’s alien mascot
Jim sits down with Snoo, Reddit’s alien mascot, to prep himself for the upcoming Q&A.

Jim takes on Reddit. More»

Also tagged , 4 Responses
Posted in Behind the Scenes, Getty Conservation Institute, Getty Foundation, Getty Research Institute, J. Paul Getty Museum, J. Paul Getty Trust

Reflections on My First Days at the Getty—And What’s Next

Jack Brogan, fabricator, and Rani Singh of the Getty Research Institute inspect De Wain Valentine's Red Concave Circle in Brogan's studio in Inglewood, California, June 17, 2011

The J. Paul Getty Trust is an extraordinary arts institution. That I knew before coming to work at the Getty this week as its president and CEO. What I didn’t know—couldn’t know until I became a full part of this organization—was… More»

Also tagged , , , , , 2 Responses
  • Facebook

  • Twitter

  • Tumblr

    • photo from Tumblr

      Color for Healing

      This sanitorium (tuberculosis hospital) in Paimio, Finland, was designed by architect Alvar Aalto in the 1920s. Unlike many hospitals, it was full of bright colors—including welcoming yellow on the main stairs and calming green for ceilings above bedridden patients. Aalto even created special chairs to open the chest and speed healing.

      The building’s colors were mostly whitewashed later in the 20th century, but now—due to a grant from the Getty Foundation as part of its Keeping It Modern initiative—its colors are being reconstructed and the building preserved for the future.

      More of the story: Saving Alvar Aalto’s Paimio Sanitorium

      Pictured: Paimio Sanatorium, patients’ wing and solarium terraces. Photo: Maija Holma, Alvar Aalto Museum. A color model for Paimio Sanatorium interiors by decorative artist Eino Kauria. Photo: Maija Holma, Alvar Aalto Museum, 2016.Paimio chairs (Artek no 41) in the Paimio Sanatorium lecture room, 1930s. Photo: Gustaf Welin, Alvar Aalto Museum. Aino Aalto resting in a chair on the solarium terrace. Photo: Alvar Aalto, Alvar Aalto Museum, 1930s. Main stairs of Paimio Sanatorium. Photo: Maija Holma, Alvar Aalto Museum.

      04/30/16

  • Flickr