Behind the Scenes, Getty Center

Kalpa: No Strings Attached

Dancers, a World War II searchlight, and 400 spools of thread combined to turn the Getty Center’s Arrival Plaza into a performative installation last Friday night. Hirokazu Kosaka’s Kalpa was part of the Pacific Standard Time Public Art Festival, an 11-day celebration of performance art in public spaces.

Because of the setting, it took hours of rehearsal to plan the piece. Check out the video to get a glimpse of some of the preparation that took place before the performance.

Tagged , , , , , , Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Facebook

  • Twitter

  • Tumblr

    • photo from Tumblr

      Color for Healing

      This sanitorium (tuberculosis hospital) in Paimio, Finland, was designed by architect Alvar Aalto in the 1920s. Unlike many hospitals, it was full of bright colors—including welcoming yellow on the main stairs and calming green for ceilings above bedridden patients. Aalto even created special chairs to open the chest and speed healing.

      The building’s colors were mostly whitewashed later in the 20th century, but now—due to a grant from the Getty Foundation as part of its Keeping It Modern initiative—its colors are being reconstructed and the building preserved for the future.

      More of the story: Saving Alvar Aalto’s Paimio Sanitorium

      Pictured: Paimio Sanatorium, patients’ wing and solarium terraces. Photo: Maija Holma, Alvar Aalto Museum. A color model for Paimio Sanatorium interiors by decorative artist Eino Kauria. Photo: Maija Holma, Alvar Aalto Museum, 2016.Paimio chairs (Artek no 41) in the Paimio Sanatorium lecture room, 1930s. Photo: Gustaf Welin, Alvar Aalto Museum. Aino Aalto resting in a chair on the solarium terrace. Photo: Alvar Aalto, Alvar Aalto Museum, 1930s. Main stairs of Paimio Sanatorium. Photo: Maija Holma, Alvar Aalto Museum.

      04/30/16

  • Flickr